Google lanserer gratis designverktøy

For HTML5-nettsider og annonser.

Google Web Designer ble mandag frigjort som offentlig beta. Programvaren går i strupen på Adobe Muse og andre tjenester som lar seg bygge HTML5-baserte annonser.
Google Web Designer ble mandag frigjort som offentlig beta. Programvaren går i strupen på Adobe Muse og andre tjenester som lar seg bygge HTML5-baserte annonser. (Bilde: Skjermdump Google)

For HTML5-nettsider og annonser.

Mandag lanserte Google sin «Web Designer», en gratis programvare for å lage annonser og enkle HTML5-nettsider. Riktig nok er programvaren i offentlig beta-versjon, men den kan nå lastes ned til Mac og Windows fra Googles nettsider.

Hensikten med programvaren er å la annonsører enkelt lage HTML5-baserte annonser til mobil og desktop, og selskapet hevder det inntil nå ikke har vært gode verktøy for enkelt å lage innhold som fungerer på tvers av formfaktorer, skriver Techcrunch.

Ikke overraskende er standard-funksjonaliteten tilpasset Googles annonseformater (Doubleclick og AdMod), men den amerikanske teknologibloggen skriver at programvaren også enket kan brukes til å lage enkle nettsider og animasjoner. Det er også mulig å kode direkte med en innebygget editor. Det er også støtte for 3D-animasjoner gjennom å bruke CSS3-standarden.

Produktet kan på mange måter virke som Adobe Muse, som koster 141,25 kroner i måneden dersom man tegner seg for ett år.

– Men ved å gjøre Web Designer gratis så leverer Google en del press på de etablerte aktørene i dette feltet, skriver Techcrunchs reporter.

Har du testet ut verktøyet? Del gjerne dine erfaringer med oss i kommentarfeltet.

Til toppen