Google lanserer lager for åpen kildekode

Google lanserer lager for åpen kildekode

Google tar opp konkurransen med Sourceforge.net med sin nye tjeneste for utviklere.

Utviklere av åpen kildekode basert programvare er ofte spredd rundt om i verden og de trenger et felles nettsted for å lagre kildekoden og for å drive utviklingsprosjektet.

Den største og mest kjente tjenesten på dette feltet er Sourceforge.net. De har mer enn 100.000 prosjekter på sin side. Nå får de konkurranse fra verdens største søkemotor som nå lanserer sin egen tjeneste torsdag denne uken på O'Reilly Open Source Convention i USA.

- Et av våre mål er å oppmuntre produktive åpen kildekode miljøer. Utviklere kan alltid få glede av flere alternativer innen prosjekt hosting, skriver Google på en FAQ (Frequently Asked Questions) side.

På Googles nye tjeneste er det mulig å legge inn prosjekter med forskjellige typer av åpen kildekodelisenser, men de støtter ikke alle utgavene.

- Vi foretrekker å se en standardisering på de mest populære lisensen. De utvalgte lisensene tilbyr nok variasjon til å tilfredstille de fleste av utviklernes behov, sier Google til CNet News.

Googles nye tjeneste er ikke utviklet i sin helhet av Google selv. De bruker en programvare som kalles Subversion, utviklet av selskapet Collabnet. De lever av å selge tjenester og programvare innen distribuert hosting av utviklingsprosjekter.

- Jeg er veldig begeistret for dette. Det er ikke så ofte at Google lanserer noe de ikke selv har utviklet helt på egenhånd, sier Brian Behlendorf til Cnet News.

Til toppen