Google lanserer lynmeldinger

Nå kommer Google med en konkurrent til Skype og Messenger, men ikke alle får bli med.

Nå kommer Google med en konkurrent til Skype og Messenger, men ikke alle får bli med.

I går kom Google Talk, en av tjenestene det har gått rykter om at Google skulle lansere. Tjenesten er en lynmeldingssystem på linje med det Microsoft, AOL og Yahoo har, men systemet er også en konkurrent til samtale-programmet Skype.

Lanseringen kommer samtidig med at de tre store lynmeldingsaktørene forsøker å innhente Skype som på to år har skaffet seg 51 millioner brukere, i følge de selv.

Google lanserte på mandag Desktop Search 2. Det nye lynmeldingsprogrammet lar brukere sende meldinger og snakke sammen hvis man har mikrofon og høyttaler.

Det vil ta litt tid før Google begynner å true Skype, Messenger og de andre. Trolig for å skaffe seg en myk start har Google bare åpnet for brukere av den gratis epost-kontoen Gmail.

Og for å skaffe seg en Gmail-konto må man ha en invitasjon av en annen bruker.

Systemet skal derfor spre seg selv. Man kan gå på Google og laste ned klienten, men man får ikke logget seg på uten en Gmail-konto.

Google har dog litt å ta igjen - Microsoft har 170 millioner Messenger-kunder og er totalt dominerende i blant annet Norge med over en million brukere.

Google Talk kan lastes ned fra denne siden til Windows-maskiner. Siden programmet bruker Jabber-protokollen, kan også andre klienter benyttes. De Google anbefaler, er nevnt på denne siden.

Til toppen