FORBRUKERTEKNOLOGI

Google lanserer rubrikk-tjeneste

Google er allerede klar med Base, tjenesten som lar brukere legge ut gratis rubrikk-annonser.

16. nov. 2005 - 09:02

Nye Google-tjenester pøser ut, men noen ganger har de tjenester Google viser frem forblitt lukkede tester lenge. Nå har Google gitt full gass med Google Base, selskapets nye mulighet til å legge ut innhold på nettet.

Google Base lanseres senere i dag, skriver flere amerikanske nyhetsmedier som har snakket med Google.

Tjenesten lar brukere legge ut flere typer innhold på nettet, men Google selv understreker at det viktigste er rubrikk-annnonsemulighetene.

Test-versjonen av Base (bildet under) lar brukere legge ut bil-annonser med inn informasjon om blant annet pris og bilder. Trolig kommer også mulighet for bolig-annonser og andre typer tjenester og produkter. Test-versjonen av Base lar brukere også lage en "ønsket"-annonse der man kan spørre etter tjenester og produkter.

Med lanseringen kaster Google seg inn i et nytt område. Selskapet har tidligere ikke laget innhold, men med Base blir Google en konkurrent til blant annet norske Finn.

Her i Norge har konkurransen om rubrikk-annonser allerede økt. Nylig lanserte Gulesider.no en en gratis rubrikktjeneste.

I tillegg håper Google på at Base skal brukes som en tjenester for alle som ikke eier en egen nettside, men som ønsker å legge ut innhold som for eksempel en matoppskrift.

Test-versjonen av Google Base ligger på http://base.google.com/base/default

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.