Google lanserer skarpe satellitt-kart

Google deler nå ut satellitt-kart som er så detaljerte at man kan se enkelt-biler.

Google deler nå ut satellitt-kart som er så detaljerte at man kan se enkelt-biler.

Tall som ble offentliggjort i forrige uke den dramatiske veksten Google har gjennomført i investeringer, utviklingsbudsjett og antall ansatte.

Og dette gir da også resultater - Google lanserer stadig nye tjenester som holder selskapet i forkant av konkurrentene. Men både Google og konkurrentene er skuffende USA-fokuserte - foreløpig dekker tjenesten bare deler av USA.

Googles nye satellitt-kart-tjeneste demonstrerer et nytt skritt i integrasjonen mellom tekst, bilder og meta-informasjon som geografiske posisjoner, veinavn og adresser.

Detaljgraden er ganske høy, man kan klart se enkelthus og enkeltbiler, men ikke mennesker. Det er heller ingen informasjon om hvor ferske bildene er - noe som gjør dem mindre sensitive.

Google har lenge servert kartsøk og lanserte så muligheten til å søke på tjenester, butikker og varer sammen med stedsnavn. Dette lar brukere finne for eksempel malingsbutikker eller restauranter.

Nå får altså brukere også satellitt-bilder. Meningen er at man skal få et mer visuelt kart så man kan kjenne igjen bygninger og andre ting. Tjenesten lar amerikanske brukere skrive inn hvor de skal og hvor de er - man få så servert et kart med en blå strek og veivalgene man skal gjøre.

Bildet over gir maksimal detaljgrad og viser FN-bygget på øst-siden av Manhatten inntil East River. Den store plenum-salbygget ligger øverst til høyre og høybygget i nede på venstre side.

Til toppen