Google lanserer søkeserver i mellomklassen

Google tetter hullet mellom søkemaskinene som kom i februar, og lanserer mellomklasse-søkeserveren GB-5005.

I februar lanserte Google sine to første dedikerte søkeservere til bedriftsmarkedet. GB-1001 er en flatserver med spesielt tilrettelagt søkeprogramvare, som kan brukes til å indeksere og lagre 300.000 dokumenter, og tillater opptil 60 søk per minutt. I februar kom også GB-8008, en klynge av åtte GB-1001, med kapasitet på 15 millioner dokumenter og i underkant av 1000 søk per minutt, fordelt på opptil fem uavhengige dokumentsamlinger.

Les også:

Den nye modellen, GB-5005, er en klynge av fem GB-1001. Kapasiteten er over tre millioner dokumenter og 150 søk per minutt, fordelt på to uavhengige dokumentsamlinger.


Klyngeløsningene tilbyr feiltoleranse: Gjenværende servere overtar når en eller flere faller ut. Alle tre modeller er laget slik at de er enkle å installere og konfigurere. Driften krever ikke kompetanse i servernes underliggende operativsystem Linux. De konverterer over 200 ulike filformater - både tekst, regneark, dokumentformater som pdf og databaseformater som Lotus Notes - til html, indekserer dem, og gir søkesvar i form av pekere til dokumentenes opprinnelige adresse. Dokumentsamlinger kan kombinere interne og eksterne kilder.

Samtidig med lanseringen av GB-5005, er også programvaren oppgradert, blant annet med bedre håndtering av sikkerhet, slik at graderte dokumenter bare kommer til syne overfor autoriserte brukere.

Søkeresultatene formateres ved hjelp av Googles XSLT stilark, og kan kjøres rett inn i de fleste portalløsningene. Søk kan foregå innen forhåndsdefinerte kategorier, forutsatt at dokumentsamlingene er kategorisert manuelt på en eller annen måte.

Prisnivået varierer fra 28.000 dollar til 250.000 dollar. De ulike modellene kan lånes til en 30 dagers evaluering. Se nærmere vilkår på Google Search Appliance.

Til toppen