FORBRUKERTEKNOLOGI

Google lanserer venne-kobler

Google brer sine fangarmer med stadig nye tjenester. Mandag åpnet "Orkut".

28. jan. 2004 - 10:10

Tjenester som lar deg finne nye venner har vært en av de store suksessene i en ellers ganske trist Internett-bransje. Friendster har blitt en utrolig populær tjeneste og skapt en rekke kopi-konkurrenter.

For alle ønsker en del av et marked der man kan ta seg betalt – Friendster krever et abonnement. Dette har ført til en virvelvind av investorer som har pøst penger inn i konkurrentene.

Nå kaster også Google seg inn. Søkemotoren som har kapret to av tre brukere lanserer stadig nye tjenester, som søk på nyheter og netthandel. Men hittil har tjenestene blitt lansert under google.com-adressen, for å utnytte at så mange er innom her.

Litt overraskende åpnet Google sin Friendster-konkurren Orkut under en ny nettadresse - Orkut.com. Alle sider på Orkut.com er dog merket "in affiliation with Google". Navnet skal stamme fra Google-utvikleren som har ledet prosjektet, Orkut Buyukkokten, skriver flere amerikanske nyhetskilder.

Tjenesten er ikke ferdig utviklet og havarerte kort etter oppstart, men er nå oppe igjen. Om det bare er foreløpig taktikk for å begrense antall brukere og teste systemene er ikke klart, men du kan ikke melde deg inn på Orkut.com - du må bli invitert.

Dette kan også være en permanent PR-taktikk for å skape en grad av eksklusivitet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.