Google lanserte helt åpen Android-mobil

Android Dev Phone 1 leveres uten sperringer. Likevel får ikke alle får kjøpe den.

Google lanserte helt åpen Android-mobil

Android Dev Phone 1 leveres uten sperringer. Likevel får ikke alle får kjøpe den.

Mange har begynt å utvikle programvare til Android-plattform for mobiler som Google og Open Handset Alliance står bak, men de fleste utviklerne har så langt måttet nøye seg med å teste programvaren i en emulator. Den eneste fysiske Android-baserte mobilen på markedet, T-Mobiles G1, selges kun i USA og Storbritannia og er bundet til T-Mobiles abonnement.

Dette kan fort bli utilstrekkelig for utviklere, som har behov for både å teste sine løsninger på et fysisk produkt og å kunne bruke mobilen mer fritt enn det T-Mobile tillater.

Derfor lanserte Google rett før helgen mobiltelefonen Android Dev Phone 1, som i praksis er identisk med G1-mobilen, bortsett fra at sperringer knyttet til SIM-kort og maskinvare er fjernet.

Google skriver på denne siden at brukerne kan benytte ethvert SIM-kort sammen med mobilen og at man kan laste inn modifiserte utgaver av Android-programvaren som fungerer sammen med den ulåste oppstartslasteren, som i denne mobilen ikke krever signerte systemavbildninger.

Google-mobilen tilbys også i land hvor T-Mobile ikke tilbyr sine tjenester, men listen over land omfatter foreløpig ikke Norge. Sverige og Finland er derimot representert.

Google oppgir at mobilen etter hvert også skal tilbys i andre land.

Google Android Dev Phone 1 - kun for utviklere.
Google Android Dev Phone 1 - kun for utviklere.

For å kunne kjøpe mobilen, må man være registrert som Android-utvikler. Dette koster 25 dollar. Det vil foreløpig bare bli solgt én mobil til hver utviklerkonto. Selve mobilen tilbys for 399 dollar. Frakt er inkludert i prisen, men bare innen USA.

Google understreker at Android Dev Phone 1 ikke er ment for sluttbrukere som ikke er utviklere. All bruk skjer på egen risiko, siden mobilen kan settes opp med systemprogramvare som ikke tilbys eller støttes av Google eller andre leverandører.

Mobilen tilbys gjennom Android Market-tjenesten.

Til toppen