Google lapper sikkerheten i Chrome

Google har fjernet i alt fire ulike sårbarheter i selskapet nye nettleser.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
9. sep. 2008 - 08:55

Allerede kort tid etter at Google kom med den første betaversjonen av nettleseren Chrome i forrige uke, oppdaget sikkerhetseksperter flere sårbarheter i nettleseren.

Men allerede fredag i forrige hadde Google en sikkerhetsoppdatering klar. I første omgang var den dog bare tilgjengelig for et mindre antall brukere. Detaljer om oppdateringen ble først utgitt i går.

De to sårbarhetene som er omtalt i denne artikkelen, skal nå være fjernet. I tillegg har Google fjernet en overflytsfeil i håndteringen av lange filnavn som vises i «Lagre ... som...»-dialogene, og en overflytsfeil i forbindelse med visningen av adressen til lenker i statusfeltet når brukeren lar muspekeren hvile over en lenke.

Begge disse sårbarhetene skal ha potensielt åpnet for kjøring av vilkårlig kode.

Og flere andre feil som ikke er sikkerhetsrelaterte, skal nå være rettet. En oversikt over endringene finnes på denne siden.

Chrome skal hver fjerde time automatisk sjekke om oppdateringer er blitt gjort tilgjengelig. Oppdateringene vil deretter bli lastet ned og installert neste gang nettleseren starter. Det er også mulig for brukerne manuelt å sjekke om en oppdatering er tilgjengelig ved å velge menyvalget «Om Google Chrome».

Den nyeste versjonen av Google Chrome har versjonsnummeret 0.2.149.29.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.