FORBRUKERTEKNOLOGI

Google lar deg finne ansikter

Unngår personvernbrøleren som Facebook gjorde.

Google innfører nå teknologi for automatisk gjenkjenning av ansikter i bilder som deles på Google+.
Google innfører nå teknologi for automatisk gjenkjenning av ansikter i bilder som deles på Google+. Bilde: Google
9. des. 2011 - 09:02

Google kom torsdag med flere forbedringer i sin sosiale verktøykasse, deriblant tettere integrasjon mellom Gmail og Google+.

Det blir blant annet mulig å filtrere e-post etter gruppetilhørighet (det Google kaller «sirkler»), enklere å legge til nye kontakter, samt å dele bilder direkte fra e-posttjenesten.

Finn et fjes

Samtidig innfører de ansiktsgjenkjenning i en funksjon med det selvforklarende navnet «Find my face». Ved å skru på denne tjenesten skal du og dine kontakter få automatiske forslag for å tagge hvem som er avbildet på fotografier som lastes opp.

Facebook snublet og fikk problemer da de innførte tilsvarende teknologi i sommer. EU og personvernmyndigheter i en rekke land reagerte fordi dette ble innført uten å be brukerne om samtykke. Facebook ble senere tvunget til å aldri mer innføre nye funksjoner uten å be om samtykke.

Google har valgt en annen tilnærming. I et blogginnlegg av utviklingsleder Matt Steiner fremgår det at brukerne selv må skru på funksjonen.

- Du får naturligvis også kontroll over hvilke tagger du ønsker å godkjenne eller avvise, og kan skru funksjonen av eller på i Google+-innstillingene, skriver Steiner.

Endringene skal ifølge Google rulles ut i løpet av de nærmeste dagene.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.