JUSS OG SAMFUNN

Google lar deg slette WLAN-infoen

Planlegger løsning for fjerning av posisjonsdataene.

Google Maps viser posisjonen til digi.no-redaksjonen med omtrent ti meters feilmargin ved hjelp av data om WLAN-soner.
Google Maps viser posisjonen til digi.no-redaksjonen med omtrent ti meters feilmargin ved hjelp av data om WLAN-soner.
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
15. sep. 2011 - 07:48

Både Google og flere andre aktører har god oversikt over den geografiske posisjonen til en mengde WLAN-soner i en rekke land. Disse dataene kan brukes til å bestemme den omtrentlige posisjonen til for eksempel smartmobiler når GPS-data enten ikke er tilgjengelig eller mottakeren er skrudd av. Slike posisjonsdata brukes av blant annet kartprogramvare.

Google har vært spesielt i søkelyset i forbindelse med denne typen innsamling, siden selskapets StreetView-biler samlet inn langt mer data enn nødvendig.

Ikke alle er så glade for at deres WLAN-aksesspunkt blir brukt i slike tjenester. Dette har ført til at datatilsyn og personvernmyndigheter i flere europeiske land har bedt Google gjøre det mulig for eiere av aksesspunkter å få slettet aksesspunktet fra Googles posisjonstjenester.

I et blogginnlegg skriver Peter Fleischer, global personvernrådgiver i Google, at selskapet er i ferd med å lage en slik «opt-out»-tjeneste. Så snart man har meldt ifra at man ikke vil være med, vil ikke Google tjenester lenger bruke det aktuelle aksesspunktet for å stedsbestemme brukere.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.