KARRIERE

Google-leder blir USAs nye teknologisjef

Megan Smith skal hjelpe Obama med å utføre IT-politikken.

Megan Smith skal hjelpe Obama-administrasjonen i teknologispørsmål.
Megan Smith skal hjelpe Obama-administrasjonen i teknologispørsmål. Bilde: REX/David Hartley/All Over Press
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
5. sep. 2014 - 13:45

USAs president, Barack Obama, utnevnte i går Megan Smith som ny teknologidirektør i USA. Dette er en stilling som Obama opprettet straks etter at han ble president. Smith blir den tredje personen som har denne stilling og overtar for Todd Park, som etter drøy to år gikk av i slutten av august.

Som USAs teknologidirektør skal Smith lede Obama-administrasjonen innsats for bedre å utnytte mulighetene som ligger i teknologi, data og innovasjon til å bistå behovene til USA og landets innbyggere.

Smith har en mastergrad i maskinteknikk fra MIT og kommer nå fra en stilling som visepresident i Googles forskningsavdeling, Google[x], hvor hun blant annet har vært medansvarlig for SolveForX-fellesskapet.

Før dette var Smith i ni år sjef for ny forretningsutvikling hos Google. Hun ledet blant annet oppkjøpet av plattformer som i dag er kjent som Google Earth, Google Maps og Picasa. Hun har også vært daglig leder for Google.org, den veldedige grenen av selskapet. Hun har også ledet PlanetOut, designet smartmobilprodukter i hos General Magic og jobbet med Apples multimedieprodukter i Japan.

– Megan har brukt karrieren sin til å lede talentfull grupper og å bringe avansert teknologi og innovasjonsinitiativer fra konsept, via design og fram til utrulling. Jeg er overbevist om at hun i sin nye rolle som Amerikas teknologidirektør vil bruke sin omfattende ledererfaring og usedvanlige dyktighet til å jobbe på vegne av det amerikanske folk, sier Obama i en pressemelding.

Alexander Macgillivray, som mellom 2009 og 2013 var Twitters sjefsadvokat og leder for selskapets samfunnskontakt, er utnevnt som Smiths stedfortreder. Også han har tidligere vært ansatt i Google.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.