Google legger frem nye ekstrem-tall

Google legger frem nye ekstrem-tall

Googles ferske resultater viser hvordan verdens ledende Internett-selskap kan ta seg råd til å kjøpe Youtube og mye annet.

Søketjenesteselskapet Google tjener enorme summer på sine tekstbaserte annonser ved siden av søkeresultatene. Selskapet er en børsyndling og aksjen prises skyhøyt på store forventninger om fortsatt vekst.

Nå har Google levert tallene for tredje kvartal og de overgikk forventningene som markedet hadde. Overskuddet ble nesten doblet sammenlignet med samme kvartal i fjor.

– Sjappa går veldig, veldig bra, sier Eric Schmidt, administrerende direktør i Google på en telefonkonferanse, ifølge CNet News.

Det synes også aksjonærene. I etterhandelen steg aksjekursen med 8 prosent.

Overskuddet endte på 733 millioner dollar, nesten en dobling fra 381,2 millioner dollar i fjor. Det blir da nesten naturlovstridig når omsetningen samtidig stiger med 70 prosent til 2,69 milliarder dollar.

Slike tall er veldig uvanlige å se når selskaper ikke lengre er små gründer-selskaper, men har markedsandeler på 60-70 prosent.

Google har til tross for sine mange oppkjøp og enorme investeringer altså en margin på 27 prosent.

Med slike overskudd tar det bare et halvt år å betale for et selskap som YouTube i kontanter, men det trengte ikke Google å gjøre. De betalte med aksjer. Det lønte seg også for Youtube eierne. Bare på gårdagens presentasjon av Googles kvartalstall tjente de 132 millioner dollar ekstra fordi de valgte oppgjør i aksjer.

Til toppen