BEDRIFTSTEKNOLOGI

Google legger ned en rekke tjenester

Langt fra alt det selskapet tar i, blir til gull.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
5. sep. 2011 - 12:38

Google kunngjorde i slutten av forrige uke at selskapet vil legge ned ti ulike tjenester de kommende månedene. Selskapet har de siste årene lansert eller kjøpt en rekke tjenester. Langt fra alt har blitt noen suksess, men selskapet opplyser at det også i framtiden vil prøve mye forskjellig.

– Teknologier forbedres, folks behov endres, noen satsinger betaler seg og noen gjør det ikke, skriver Alan Eustace, senior visepresident i Google, i et blogginnlegg.

Tjenestene og produktene som snart blir lagt ned, er søketjenesten Aardvark, Google Desktop, Fast Flip, Google Maps API for Flash, Google Pack, Google Web Security, Image Labeler, Notebook, Sidewiki og Subscribed Links. Samtlige er nærmere beskrevet i blogginnlegget. Noen vil riktignok leve videre som funksjonalitet integrert i andre tjenester.'

I slutten av august ble det dessuten kjent at Google legger ned Slide, et selskap Google kjøpte for et drøyt år siden. Slide er mest kjent for å utvikle applikasjoner og spill til sosiale nettverkstjenester som Facebook og MySpace.

Eustace skriver at nedleggelsen av tjenestene gjør at Google kan flytte mer ressurser over til de viktigste tjenestene. Han lover samtidig at brukerne av tjenestene som legges ned vil bli gitt tid og mulighet til å hente ut dataene som de har lagret i tjenestene.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.