KARRIERE

Google legger ned norsk avdeling

De ansatte skal ha blitt informert om at utviklings-kontoret i Trondheim legges ned.

Knut Magne Risvik er sjef for Googles norske utviklerkontor i Trondheim. Nå forteller flere kilder at kontoret legges ned.
Knut Magne Risvik er sjef for Googles norske utviklerkontor i Trondheim. Nå forteller flere kilder at kontoret legges ned.
14. jan. 2009 - 15:33

Google skal angivelig legge ned hele sitt kontor i Trondheim. Dette skjer som følge av problemer med å rekruttere kvalifiserte personer til utvikleravdelingen. Det skal rett og slett være for få norske IT-eksperter til å fylle stillingene og utenlandske eksperter har ikke latt seg friste til å etablere seg i byen.

Flere anonyme kilder forteller til digi.no at de ansatte akkurat har blitt informert, og at dette vil offentliggjøres først i morgen tidlig.

- Avdelingen har ikke klart å vokse seg stor nok, sier en av de anonyme kildene til digi.no.

Det svenske kontoret i Luleå skal også ha fått samme beskjed.

Når digi.no konfronterer Norgessjef Jan Grønbech ønsker han ikke å si noe om saken, og henviser til selskapets nordiske PR-kontor, som befinner seg i Danmark.

- Ingen kommentar, er alt Grønbech vil si nå.

Heller ikke Googles nordiske pr-sjef har mer å fortelle oss når vi ringer.

- Jeg må få komme tilbake til dere, svarer Thomas Jensen i Google.

Når han kommer tilbake til digi.no vil han ikke kommentere det han beskriver som rykter, men innrømmer at Google må gjøre noen grep med det norske og svenske kontoret.

- Vi ser på hvordan vi kan samle flere av ingeniørene våre i Norden. Dette gjøres for å forbedre effektiviteten og innovasjonen, men på nåværende tidspunkt har vi ikke noe mer å si, sier Jensen til digi.no

Det har vært rykter om nedbemanninger i Google på verdensbasis, men selskapet har hevdet at det først og fremst har vært snakk om å kutte ut innleide ansatte som jobber på kontrakt.

Det er ukjent om kuttene også vil ramme Googles avdeling i Oslo. Kontoret i hovedstaden består av rundt ti ansatte, som jobber primært innenfor salg.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.