Google lokker med gratis kurs

Skal få flere utviklere over på Android.

Google lokker med gratis kurs
Kurset er gratis og skal bidra til bedre forståelse av Android. Bilde: Skjermbilde

Nå som Google virkelig forsøker å installere Android i bilen, huset, TVen og smartklokken i tillegg til de eksisterende mobilene og nettbrettene, er det logisk at selskapet forsøker å få enda flere til å lage relevante applikasjoner.

Og nå skal det bli enklere å komme i gang: Google har slått seg sammen med nettkurstilbyderen Udacity for å gi potensielle appdesignere gratis opplæring i operativsystemet.

Kurset heter «Android Fundamentals», og inkluderer presentasjoner fra flere Android-eksperter hos Google. Poenget er å tilby alt som trengs for å bygge en Android-app, men det forutsettes at man kan et par ting om programmering og mobilutvikling fra før. Kurset skal være avansert og teknisk nok til å friste utviklere som ønsker å forsøke seg på Android for første gang.

Kurset består av videoer, quizer, diskusjonsfora og annet innhold, og tilbyr steg for steg-instruksjoner for hvordan Android-applikasjoner bygges, i tillegg til opplæring i generell utvikling av mobilapplikasjoner og filosofien bak Android og applikasjonene til operativsystemet. Google vil tydeligvis unngå at utviklere bare presser inn applikasjoner fra andre plattformer inn på Android, og ønsker at de heller tar seg tid til å forstå hva Android handler om.

Alt materiell som tilhører kurset er altså tilgjengelig gratis fra denne siden (følg View Courseware-knappen). Hvis man i tillegg er betalende medlem kan man også få personlig oppfølging fra kursledere.

    Les også:

Les mer om: