Abonner
KARRIERE

Google lyser ut sommerjobb

Lag fri programvare og få lønn for strevet.

Google inviterer igjen til sommerjobb. IT-studenter som kvalifiserer får et stipend mot å bruke deler av ferien på fri programvare.

Summer of Code har vært arrangert årlig siden 2005, og nåløyet for deltakelse er trangt. Det er denne gangen plass til drøyt tusen unge utviklere.

Selv om kodesommeren ifølge Google ikke er ment som et rekrutteringstiltak, så legger de ikke skjul på at resulatene kan identifisere mulige kandidater til ledige stillinger hos dem. Det er med andre ord mulig å skaffe seg en fot innenfor hos søkegiganten gjennom dette programmet.

- Dette er et globalt program som gir universitetsstudenter stipend for å bidra til fri programvare-prosjekter over en periode på tre måneder. De som får plass kobles med en mentor fra deltakende prosjekter, skriver Google i et blogginnlegg.

Årets håpefulle kan velge blant 180 ulike prosjekter som de ønsker å bidra til. Listen inkluderer blant annet Apache, Wikimedia, KDE, GNOME, LibreOffice, Mozilla, Twitter, JBoss, Linux foundation, Kernel.org, FreeBSD, Debian, GCC, GIMP, Drupal og Joomla.

Du må være student og ha fylt 18 år innen 24. april for å kunne delta. Studenter som fullfører prosjektene sine vil motta et stipend på 5.000 dollar hver. I tillegg betaler Google 500 dollar til den tilknyttede organisasjonen.

Det er mulig å søke om deltakelse fram til og med fredag i neste uke.

    Les også:

Les mer om: