FORBRUKERTEKNOLOGI

Google må slåss for WLAN-kontrakt

I tillegg til Google, har 25 selskaper søkt San Francisco om å få bygge byens nye WLAN.

4. okt. 2005 - 08:18

Det ble kjent i helgen at Google har lagt inn anbud på et heldekkende trådløst IP-nettverk som myndighetene i San Francisco ønsker å etablere i løpet av 2006. Google foreslår et nettverk som skal være gratis for brukerne, og finansieres av reklame.

    Les også:

Borgermester Gavin Newsom fortalte i går at til sammen 26 selskaper har levert inn anbud. Han har ikke gitt detaljer om hva disse går ut på. Blant Googles konkurrenter er Cingular, Cisco, Earthlink, Ericsson, Motorola og Nortel.

Newsom ser på internettilgang som en borgerrettighet. Han skal utnevne en komite, og antyder at tjenesten skal være operativt. Det er ikke et krav at tjenesten skal være gratis, bare at den skal være rimelig. Han har merket seg motstand fra store teleselskaper, og regner med at byen kan møte søksmål når den tar tiltak for å rive ned det digitale skillet mellom fattig og rik. I dag koster nettilgang fra 45 dollar per måned og oppover i San Francisco.

I Philadelphia er et kompromissforslag godtatt av teleselskapene, under forutsetning av at det er et unntak. Der skal trådløs nettilgang være gratis på offentlige steder. For tilgang hjemmefra, må fattige husholdninger betale ti dollar i måneden, mens det koster 20 dollar i måneden for andre. Det er to aktuelle søkere igjen etter anbudsforhandlinger, og man regner med at myndighetene vil velge Earthlink framfor HP.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.