Google må utlevere Android-planer

Apple får medhold i amerikansk patentsak.

Google må utlevere Android-planer

Apple får medhold i amerikansk patentsak.

Google og Motorola Mobility må ifølge Bloomberg utlevere informasjon om utviklingen av Googles Android-operativsystem i forbindelse med en patentsak mellom Motorola Mobility og Apple. Dessuten må selskapene også gi Apple tilgang til informasjon om Googles forestående oppkjøp av mobilselskapet.

Det er dommeren Richard A. Posner i Chicago som har avgjort dette.

Saken det er snakk om bygger ifølge Bloomberg på at de to selskapene saksøkte hverandre for patentkrenkelser i 2010.

Det er Apple som har bedt om å få utlevert denne informasjonen, noe Motorola Mobility så langt har nektet. Begrunnelsen er at Google ikke er en part i saken.

– Google-ansatte og -dokumenter er ikke innen Motorolas «besittelse, forvaring, eller kontroll», og Motorola kan ikke tvinge Google til å fremstille dokumenter eller vitner mot Googles protester, skal Motorolas advokater ha skrevet i et rettsdokument denne uken.

De to søksmålene vil behandles rett etter hverandre, som to separate saker, i domstolen. Den første saken skal gå av stabelen den 11. juni og involverer seks Apple-patenter. Den andre rettssaken vil dekke tre Motorola-patenter.

Forøvrig melder Dow Jones Newswires at Apple skal ha forsøkt å inngå lisensavtaler med både Motorola og Samsung før den store bølgen med søksmål mellom selskapene startet. Ifølge de ikke navngitte kildene skal Apple ha bedt om mellom 5 og 15 dollar i lisensavgift for hvert håndsett, noe som utgjør omtrent 1 til 2,5 prosent av netto utsalgspris per enhet. Motorola har på sin side blitt kritisert for å be om inntil 2,5 prosent av nettoprisen per enhet for selskapets mobiltelefonipatenter fra Apple.

    Les også:

Til toppen