BEDRIFTSTEKNOLOGI

Google Maps får 3D-visning

Dramatiske effekter, men avhenger av nettleserplugin.

Hoover-dammen sett med i Google Earth View.
Hoover-dammen sett med i Google Earth View.
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
27. apr. 2010 - 08:27

Google lanserte i går det selskapet kaller Earth view in Google Maps, en funksjon som gir mye av den samme effekten i Google Maps-tjenesten som det man kan oppleve i det selvstendige programmet Google Earth. Det viktigste unntaket er de mange informasjonslagene.

Det Google egentlig nå har gjort, er å benytte sin egen Google Earth Plugin sammen med Google Maps. Løsningen har lenge vært tilgjengelig for tredjeparter som har ønsket å lage egne løsninger basert på Earth-teknologi. Et godt eksempel finnes her.

Earth View i Google Maps fungerer svært godt i de nettlesere som pluginen støtter, men fungerer ikke i det hele tatt i andre nettleser. Støtte for Linux er ikke tilgjengelig.

Vi opplevde faktisk at det hele fungerer bedre i Firefox enn i Googles egen Chrome, hvor enkelte menyer og lignende rett og slett ikke ville la seg bruke.

Den nye funksjonen gjør seg best der hvor Google har 3D-modeller å tilby. En personlig favoritt er den animerte overflyvningen av Hoover-dammen som er tilgjengelig fra venstremenyen på kampanjesiden.

Earth View aktiveres enklest ved å trykke på den nye «Earth-knappen» som har blitt lagt til ved siden av valgene for kart og satellittbilder.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.