Google måtte fjerne gatebilder

Flere av gatebildene i Google Maps er erstattet med svarte områder etter påtrykk fra Pentagon.

Google måtte fjerne gatebilder

Flere av gatebildene i Google Maps er erstattet med svarte områder etter påtrykk fra Pentagon.

Pentagon, det amerikanske forsvarsdepartementet, er ikke spesielt fornøyde med enkelte av bildene i Googles Maps-tjenestene. Disse bildene, som er blitt tatt av en bil som tar 360-graders bilder på gateplanet, viste detaljer fra inngangpartiet og vaktholdet ved enkelte baser.

Google har derfor fjernet disse bildene etter en henvendelse fra Pentagon.

- Vi har blitt kontaktet av det militære. I de tilfellene hvor de har uttalt bekymring over bildene, har vi etterkommet deres forespørsel, sier Googles Larry Yu til Reuters.

Ifølge Reuters har ikke militæret noen juridisk rett til å kreve at bildematerialet blir fjernet, siden de fleste av bildene er tatt fra offentlige gater. Men i et tilfelle i Texas, ved Fort Sam Houston, skal Google-fotografene ha fått tilgang til selve basen. Men dette skal ifølge Yu ha vært imot Googles retningslinjer. Bildet nedenfor viser hvordan det ser ut etter at bildene er blitt tatt vekk.    Les også:

Også tidligere har Googles kart- og bildetjenester ført til bekymring blant de militære. både i USA og andre land. Gatebildene har på sin side blitt kritisert for å være invaderende i personers privatliv. Blant annet skal en person ha blitt fotografert i det han forlot en strippeklubb i San Francisco.

Til toppen