BEDRIFTSTEKNOLOGI

Google med 10 000 innendørskart

Enklere å finne fram på flyplasser og kjøpesentre.

Utsnitt av innendørskartet fra København Lufthavn.
Utsnitt av innendørskartet fra København Lufthavn. Bilde: Google Maps

Google har lenge tilbudt innendørskart for en rekke steder hvor mange folk ferdes, ikke minst flyplasser, jernbanestasjoner, museer og kjøpesentre. Men til nå har disse kun vært tilgjengelige i Google Maps-applikasjonen for Android.

I går kunngjorde selskapet at kartene nå også er gjort tilgjengelige i webutgaven av Google Maps.

Nå kan man kanskje si at slike kart er til størst nytte når man er på stedet og bruker mobiltelefonen. Men noen mennesker liker også å planlegge. Dessuten fungerer webutgaven av Google Maps ikke bare i nettleseren til stasjonære pc-er, men også nettleseren til mobiler og nettbrett som ikke kan bruke Google Maps-applikasjonen for Android.

Google opplyser at det nå finnes mer enn 10 000 gulv- og etasjeplaner i Google Maps. Men foreløpig er disse bare fra et knippe forskjellige land – Belgia, Canada, Danmark, Frankrike, Japan, Storbritannia, Sverige, Sveits og USA.

En oversikt over mange av de større stedene finnes her, men det er mulig for alle offentlige steder å tilby etasjeplaner som kan inkluderes i Google Maps.

Oppløsningen og detaljnivået i webutgaven er betydelig lavere enn i Android-utgaven. Her ser man et utsnitt av gulvplanen til NetOnNet i Gøteborg. Utsnittene viser omtrent det samme arealet, men Android-utgaven av kartet (til høyre) er langt mer detaljert, selv om det her vises med halvvert oppløsning. Kartet til venstre er fra webutgaven av Google Maps hvor vi har zoomet så langt inn som det går.
Oppløsningen og detaljnivået i webutgaven er betydelig lavere enn i Android-utgaven. Her ser man et utsnitt av gulvplanen til NetOnNet i Gøteborg. Utsnittene viser omtrent det samme arealet, men Android-utgaven av kartet (til høyre) er langt mer detaljert, selv om det her vises med halvvert oppløsning. Kartet til venstre er fra webutgaven av Google Maps hvor vi har zoomet så langt inn som det går. Bilde: Google Maps/digi.no

Blant de danske og svenske stedene som er med, er forhandlerkjeder som IKEA, Føtex, Elgiganten og NetOnNet, jernbanestasjonene i de største byene og en rekke kjøpesentre.

    Les også:

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.