Google med detaljerte Norges-kart

Google serverer nå detaljerte kart over hele Europa, inkludert Norge.

Google med detaljerte Norges-kart

Google serverer nå detaljerte kart over hele Europa, inkludert Norge.

De store karttjenestene fra Google og Microsoft, har i all hovedsak vært rettet mot amerikanske brukere. Dette gjelder blant annet Google Local, en tjeneste som gjør det mulig å søke etter for eksempel hoteller i nærheten av et gitt sted. Google Local skiftet forøvrig navn tilbake til Google Maps i forrige uke.

Fram til nylig har søk etter slikt som hoteller og pizzarestauranter ikke gitt resultater i forbindelse med europeiske stedsnavn, men nå har det skjedd en endring. Nå viser Google frem også detaljerte kart over Europa og Norge.

Detaljgraden er like høy som norske Sesam og Eniro serverer - større bygninger som Glassmagasinet og midtrabatter som trikkefilen i Storgata i Oslo er markert.

Tjenesten har foreløpig ikke dukket opp Google.no, man må gå til maps.google.com og flytte markøren over til å vise Norge. Man kan så zoome seg inn og ut.

Meningen med tjenestene er at du skal kunne søke etter butikker eller tjenester og få dem vist på kartet. Men her i Norge har ikke Google kommet i gang med salget. Et søk på "hotell Oslo" gir ingen markører på kartet.

I tillegg kjøreinstruksjoner og fergeruter er lagt til, også for Norge. Men ikke alt stemmer helt. Det er for eksempel lenge siden det gikk ferge fra Moss til Fredrikshavn i Danmark.

For Norges del er det også verdt å legge merke til at enkelte av satelittbildene, som også er tilgjengelige fra Google Earth, er blitt forbedret nylig. Dette skal blant annet gjelde bilder fra Stjørdal, Ørlandet og Tromsø.

Til toppen