KARRIERE

Google med egen læreplattform

Frir til lærere og elever med nytt gratisprodukt.

Classroom fra Google er utformet etter prinsippet om at læremidler bør være enkle. Skjermbildet viser en elevs timeplan med ukens oppgaver.
Classroom fra Google er utformet etter prinsippet om at læremidler bør være enkle. Skjermbildet viser en elevs timeplan med ukens oppgaver.
7. mai 2014 - 11:19

Google kom tirsdag med et nytt gratisprodukt kalt Classroom som de hevder vil gjøre hverdagen enklere og mer effektiv for lærere og elever.

Dette er ikke ment å erstatte klasserommet, men er snarere et nettbasert tillegg til klassisk undervisning.

Her skal lærere opprette, dele ut og samle inn lekser eller prosjektarbeid. Det gis oversikt over hvem som har levert og når. Videre skal lærerne kunne gi tilbakemeldinger til studentene i sanntid, både i form av kommunikasjon med hele klassen eller mer individuelt.

– Det siste året har vi jobbet tett med mange lærere for bedre å forstå hvordan hverdagen deres kan forenkles, skriver nettgiganten i sin kunngjøring.

Verktøyet fremstår som en læringsplattform, og er ny del av tjenestepakken Google tilbyr fritt til utdanningssektoren kalt Apps for Education. Det betyr at funksjonene er koblet mot den nettbaserte tekstbehandleren Google Disk og e-postløsningen Gmail.

Produktet som ble avduket i går er en forhåndsutgave; man må registrere seg og søke om adgang. Et begrenset antall søkere vil få prøve om en måneds tid, heter det.

Innen september skal Classroom lanseres for alle skoler som bruker Apps for Education.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.