Google med Gears-støtte for Safari

Google kunngjorde at selskapets teknologi for offline webapplikasjoner nå også støtter Apples Safari.

Google med Gears-støtte for Safari

Google kunngjorde at selskapets teknologi for offline webapplikasjoner nå også støtter Apples Safari.

Google satser tungt på webbaserte applikasjoner og forsøker å gjøre funksjonaliteten til denne programvare så lik tilsvarende systemspesifikk programvare som mulig. En ulempe ved vanlige webapplikasjoner er at de fungerer dårlig dersom brukeren hele tiden har nettilgang.

Dette er noe av det Google ønsker å løse med Gears-teknologien, som blant annet gjør det mulig å få tilpassede webapplikasjoner til å lagre data i en database lokalt på brukerens maskin. Gears skal også kunne integrere webapplikasjonene bedre med PC-ens arbeidsflate.

Gears støttes av nettlesere til både Windows, Mac og Linux, og i går kom beskjeden om at offisiell støtte for Apples Safari-nettleser er klar, riktignok bare Mac OS X-versjonen.

Dette kommer i tillegg til støtte for Internet Explorer og Firefox. Offisiell tøtte for Opera skal også komme etter hvert, og Google egen nettleser, som nå er tilgjengelig i en betaversjon, vil selvfølgelig også ha støtte for Gears. I tillegg kommer en rekke nettlesere, blant annet flere andre som er basert på Webkit, som støttes uoffisielt.

Foreløpig er det ikke så mange webapplikasjoner som er basert på Gears. Google selv nevner i dette blogginnlegget eksempler som Zoho Office, WordPress, en ny opplaster for Youtube, samt Google Docs.

Gears for Safari kan lastes ned fra denne siden.

    Les også:

Til toppen