BEDRIFTSTEKNOLOGI

Google med live trafikkinfo fra Norge

Både i nettleseren og i mobil-apper.

Visningen av trafikksituasjonen avhenger tilsynelatende av at det faktisk er en del trafikk på de aktuelle veiene. I Norge er det så langt bare motorveiene på Østlandet, samt enkelte veier omkring de største byene som er med.
Visningen av trafikksituasjonen avhenger tilsynelatende av at det faktisk er en del trafikk på de aktuelle veiene. I Norge er det så langt bare motorveiene på Østlandet, samt enkelte veier omkring de største byene som er med. Bilde: Google Maps
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
20. mars 2012 - 14:31

Nærmere fire år etter at Google lanserte kartlaget Trafikk i Google Maps, har norske veitrafikkdata blitt inkludert, sammen med data fra Hong Kong og New Zealand. Dette skjedde i går.

Kartlaget, som er tilgjengelig i både den vanlige webtjenesten og i mobilapplikasjonene, viser hvor raskt trafikken faktisk beveger seg. Tjenesten skal også kunne varsle om ulykker og veiarbeid.

For i det hele tatt å få et datagrunnlag, er tjenesten avhengige av at et stort antall bilister har skrudd på Google Maps-applikasjonen på mobilen mens de kjører og dessuten godtar anonym deling av posisjonen. Som kartene viser, er det bare visse strekninger i Norge som det er data. Dette er typisk motorveier og andre større veier på Østlandet og omkring de største byene. Digi.no har ikke funnet gjengivelse av trafikksituasjonen nord for Trondheim lufthavn, Værnes.

Normale trafikkforhold i Trondheim klokken 7.15 mandag morgen ifølge Google Maps. Visse strekninger er preget av litt mer saktegående trafikk enn det som er vanlig på andre tider av døgnet. <i>Bilde: Google Maps</i>
Normale trafikkforhold i Trondheim klokken 7.15 mandag morgen ifølge Google Maps. Visse strekninger er preget av litt mer saktegående trafikk enn det som er vanlig på andre tider av døgnet. Bilde: Google Maps

Bilister og andre veifarende kan bruke dataene til se om de bør velge en annen rute enn den mest trafikkerte, enten ved å se på sanntidsbildet av trafikksituasjonen eller ved å se hvordan situasjonen pleier å være på gitte tidspunkter i løpet av en vanlig uke.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.