Google med Microsoft-teknologi

Bruker Exchange ActiveSync i ny løsning.

Google med Microsoft-teknologi

Bruker Exchange ActiveSync i ny løsning.

Google kunngjorde i går at selskapet har lansert løsningen Google Sync. Den gjør det mulig å synkronisere brukerens Gmail-kontakter og Google Calendar med forhåndsinstallert kontakt- og kalenderprogramvare på iPhone, iPod Touch og Windows Mobile-baserte mobiler. Fra før har Google tilbudt en lignende løsning for Blackberry-enheter.

Den nye tjenesten benytter Microsoft Exchange ActiveSync-protokollen for å oppnå dette, men den støtter også toveis synkronisering av kontakter med mange mobiler som støtter SyncML.

Google har ifølge Microsoft skaffet en patentlisens fra Microsoft som dekker implementeringen av Exchange ActiveSync-protokollen på Googles servere.

All synkronisering skjer umiddelbart etter at det er gjort endringer, så lenge mobilen er knyttet til Internett via for eksempel mobilnettet.

Som så ofte før, er den nye tjenesten foreløpig i en betaversjon. Ifølge et blogginnlegg om Google Sync, er dette en del av Googles trosbekjennelse.

Google Sync vil erstatte all kontakt- og kalenderinformasjon på mobilen, så man bør definitivt sikkerhetskopiere det som måtte finnes fra før, før tjenesten tas i bruk.

Mer informasjon om Google Sync finnes på denne siden.

Google Sync - hentet fra instruksjonsvideo
Google Sync - hentet fra instruksjonsvideo
Til toppen