BEDRIFTSTEKNOLOGI

Google med ny Android-versjon

Men «Ice Cream Sandwich» kommer først til høsten.

Utsnitt av hjemmeskjermen i Android 3.1
Utsnitt av hjemmeskjermen i Android 3.1 Bilde: Google
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
11. mai 2011 - 12:26

Google kunngjorde i går at Android 3.1 er ferdigutviklet og klar for utrulling. Denne versjonen kalles fortsatt for Honeycomb og er egentlig bare en videreutvikling av den rene nettbrettversjonen av Android. Ifølge Techradar skal den nye versjonen også tas i bruk av Google TV og gi denne plattformen tilgang til Android Market.

Android 3.1 inkluderer flere store nyheter. Det ene er at den nå har fått støtte for USB vertsmodus på enheter med maskinvarestøtte for dette. Dette betyr at kan koble til utstyr som mus, joysticker og andre inndataenheter, men også bruke Android-applikasjoner til å samhandle med annen type utstyr med USB-støtte. Google nevner blant annet robotsystemer, musikkutstyr og treningsutstyr, samt maskinvare som er spesielt designet for Android-baserte enheter.

Dette gjøres mulig via blant annet et programmeringsgrensesnitt som kalles Open Accessory API.

Det loves også utvidet WLAN-funksjonalitet, for eksempel separate proxy-innstillinger for hvert aksesspunkt og Preferred Network Offload (PNO), som skal kunne bidra til å redusere strømforbruket i tilfeller hvor WLAN må være tilgjengelig i lange perioder om gangen.

Android 3.1 skal inkludere flere forbedringer i brukergrensesnittet. For eksempel støttes widgets som hvor både bredden og høyden kan justeres.

Nettlesere har fått forbedret CSS-støtte og støtter nå CSS 3, animasjoner og fast posisjonering, i tillegg til integrert avspilling av HTML5-videoinnhold. Dessuten er det nå mulig å lagre websider lokalt, inkludert stilsett og bilder.

Det loves også ytelsesforbedringer på flere områder. Flere detaljer om Android 3.1 finnes her.

Ice Cream Sandwich

Den neste store versjonen av Android har kodenavnet Ice Cream Sandwich. Denne versjonen skal gjøres tilgjengelig i fjerde kvartal i år og vil gjøre det meste av funksjonaliteten i Android 3.x tilgjengelig også i smartmobiler. Dette inkluderer det holografiske brukergrensesnittet, utvidet multitasking og mer omfattende widgets.

Google kom forøvrig med noen salgstall for Android i går. Antallet aktiverte Android-enheter har nå passert 100 millioner, og antallet vokser med 400 000 hver dag. Disse brukerne har til sammen installert 4,5 milliarder applikasjoner fra Android Market, som nå har et utvalg på mer enn 200 000 applikasjoner.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.