Google med ny gulrot til Android-utviklere

Google har sluppet en ny versjon av utviklersettet for Android-mobiler, samt en oppdatert tidsplan.

HTC Dream med FCC-merker
HTC Dream med FCC-merker

Google har sluppet en ny versjon av utviklersettet for Android-mobiler, samt en oppdatert tidsplan.

For første gang siden i fjor har Google kommet med en ny testversjon av Android SDK, et sett med verktøy og hjelpemidler for utviklere som ønsker å lage programvare til Android-baserte mobiler.

Det er fortsatt ikke snakk om noen lanseringsversjon, men en betautgave med versjonsnummeret 0.9. Det er tilgjengelig på denne siden.

denne siden har Google publisert et løs tidsplan for den videre utviklingen. Der går det også fram at selskapet fram til nå har fokusert på å selve Android-plattformen, som nærmer seg versjon 1.0, men at tiden nå er inne for å gjøre det samme med SDK-et.

Ifølge veikartet vil det i løpet av september gir ut flere forhåndsutgaver til Android 1.0 SDK, dersom det er behov for dette. I løpet av fjerde kvartal i år, men kanskje også så tidlig som i slutten av september, ventes den endelige utgaven av Android 1.0 SDK å bli lansert. Dette skal være det første SDK-et som er kompatibel med Android 1.0.

Ifølge veikartet skal også de første Android 1.0-enhetene dukke opp i løpet av fjerde kvartal. Det samme skal kildekoden til Android-plattformen. Dette stemmer overens med tidligere uttalelser.

    Les også:

I går ble det forøvrig også klart at det som ventes å bli den første Android-baserte mobilen, HTC Dream, med modellnavnet Drea100, er blitt godkjent av de amerikanske telemyndighetene. Alle dokumentene er tilgjengelige her. Det går fram av testrapportene av mobilen støtter Edge, 3G, Bluetooth 2.0 med EDR, samt WLAN, men Bluetooth-støtte skal ikke være en del av Android 1.0-programvaren.

I søknaden har HTC bedt Federal Communications Commission om at fotografier av både de indre og ytre delene av mobilen, samt brukermanualene, holde konfidensielle inntil den 10. november i år. Dette bør i alle fall bety at HTC senest vil lansere mobilen på den datoen. Mobilen ventes i første omgang å bli solgt gjennom den amerikanske avdelingen til mobiloperatøren T-Mobile.

Illustrasjonen nedenfor er hentet fra dokumentet om merkingen av mobilen.

HTC Dream med FCC-merker
HTC Dream med FCC-merker
Til toppen