UTVIKLING

Google med nytt språk for webutvikling

Selskapets danske avdeling står bak.

Mandag den 10. oktober skal blant annet Lars Bak, hovedarkitekten bak JavaScript-motoren V8 til Google Chrome, presentere et nytt programmeringsspråk under Goto-konferansen i Aarhus.

Bortsett fra at språket har fått navnet «Dart» og at det er beregnet for strukturert webprogrammering, er ingen detaljer om språket kjent.

I begynnelsen av september registrerte Google en rekke domenenavn relatert til Dart-navnet, inkludert dartlang.com og googledart.com.

Lars Bak i Google Danmark, her fra en video som ble lagt ut på YouTube i 2008.
Lars Bak i Google Danmark, her fra en video som ble lagt ut på YouTube i 2008. Bilde: Google/YouTube.com

Mens Bak først og fremst har erfaring med utvikling av objektorienterte, virtuelle maskiner, har Gilad Bracha, den andre Google-ansatte som skal presentere Dart, tidligere blant annet laget programmeringsspråket Newspeak og vært medforfatter av Java Language Specification.

Den tidligere fellesnevneren for Bak og Bracha er deres engasjement i Strongtalk, en implementasjon av Smalltalk-språket som ble påbegynt i første halvdel av 1990-tallet.

Dette er ikke første gang Google utvikler et eget programmeringsspråk. I slutten av 2009 kom selskapet med språket Go. Men lite tyder på at det foreløpig har funnet plass i så veldig mange utvikleres hjerter.

    Les også:

Les mer om:
Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.