Google med nytt språk for webutvikling

Selskapets danske avdeling står bak.

Google med nytt språk for webutvikling

Selskapets danske avdeling står bak.

Mandag den 10. oktober skal blant annet Lars Bak, hovedarkitekten bak JavaScript-motoren V8 til Google Chrome, presentere et nytt programmeringsspråk under Goto-konferansen i Aarhus.

Bortsett fra at språket har fått navnet «Dart» og at det er beregnet for strukturert webprogrammering, er ingen detaljer om språket kjent.

I begynnelsen av september registrerte Google en rekke domenenavn relatert til Dart-navnet, inkludert dartlang.com og googledart.com.

Lars Bak i Google Danmark, her fra en video som ble lagt ut på YouTube i 2008.
Lars Bak i Google Danmark, her fra en video som ble lagt ut på YouTube i 2008. Bilde: Google/YouTube.com

Mens Bak først og fremst har erfaring med utvikling av objektorienterte, virtuelle maskiner, har Gilad Bracha, den andre Google-ansatte som skal presentere Dart, tidligere blant annet laget programmeringsspråket Newspeak og vært medforfatter av Java Language Specification.

Den tidligere fellesnevneren for Bak og Bracha er deres engasjement i Strongtalk, en implementasjon av Smalltalk-språket som ble påbegynt i første halvdel av 1990-tallet.

Dette er ikke første gang Google utvikler et eget programmeringsspråk. I slutten av 2009 kom selskapet med språket Go. Men lite tyder på at det foreløpig har funnet plass i så veldig mange utvikleres hjerter.

    Les også:

Til toppen