Google med sikrere innlogging

Ruller ut to-trinns verifisering til bedriftskundene først.

To-trinns Google-innlogging
To-trinns Google-innlogging Bilde: Google
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
20. sep. 2010 - 15:01

Google kunngjorde i dag at mange av selskapets Google Apps-kunder nå kan velge å ta i bruk to-trinns verifisering for å få tilgang til tjenester som e-post, kalender og dokumenter.

Mens innloggingen fram til nå utelukkende har skjedd ved hjelp av brukernavn og passord, er det nå mulig for kundene å velge å få tilsendt en verifiseringskode til den enkelte brukers mobil.

Meldingen kan overleveres i form av en SMS, via en automatisk oppringning eller gjennom en applikasjon som er tilgjengelig for iPhone og mobiler basert på Android eller BlackBerry.

Den nye funksjonen skal kunne aktiveres av administratorer av Google Apps ved hjelp av noen få museklikk. Deretter vil sluttbrukeren kunne konfigurere funksjonen fra Konto-fanen i innstillingene til Gmail. Det vil være mulig for brukeren å indikere at det ved bruk av gitte maskiner ikke skal spørres om verifiseringskode.

Google oppgir at denne to-trinns verifiseringen bygger på en åpen standard som er designet for i framtiden å tillate integrasjon med andre leverandørers autentiseringsteknologier. Også de relaterte mobilapplikasjonene gjøres nå til åpen kildekode.

To-trinns Google-innlogging <i>Bilde: Google</i>
To-trinns Google-innlogging Bilde: Google

I første omgang vil ikke denne to-trinn verifiseringen være tilgjengelig for brukere av standardutgaven av Google Apps, som er gratisversjonen av tjenesten. Men det loves at dette vil komme på plass om ikke så lenge.

I kunngjøringen skriver Google at den samme sikkerheten også vil gjøres tilgjengelig for alle de individuelle brukere som logger seg inn på selskapets tjenester. Dette vil skje i løpet av de kommende månedene. For mange vil dette dog bety at Google får muligheten til å knytte sammen brukerens konto med mobilnummeret.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.