FORBRUKERTEKNOLOGI

Google med talestyrt søk til Nokia-mobiler

Går ofte langt raskere enn å taste inn ordene.

Bilde: Google
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
3. nov. 2009 - 11:07

Google kom i går med en ny versjon av Google Mobile App for litt eldre smarttelefoner fra Nokia, nærmere bestem N- og E-modellene basert på S60 3rd edition, blant annet N95 og E71.

Den viktigste nyheten i programvaren som har versjonsnummeret 2.03, er talestyrt søk. Dette har noe for seg spesielt på mobiler uten QWERTY-tastatur - i alle fall om man ikke i verdenseliten innen SMS-tasting. De nevnte Nokia-mobilene har typisk et tastatur med tolv taster.

Ved å trykke inn en knapp på mobilen, kan man lese inn ordene man ønsker å søke etter. Foreløpig må man holde seg til engelske ord og uttalemåter, men gjerne preget av oppvekst i USA, India, Australia eller New Zealand. Eventuelt kan man benytte mandarin.

Undertegnede testet dette på en Nokia N95 og valgte amerikansk engelsk. Det fungerte overraskende bra, selv med en temmelig forkjølet bruker.

Talestyrt Google-søk på Nokia N95
Talestyrt Google-søk på Nokia N95

Talesøket er ikke aktivert som standard. Dette gjøres i I«nnstilling-menyen». Det samme gjelder innstillingen for om man vil la Google få vite hvor i verden mobilen befinner seg. Dette skal gi mer relevante resultater når man søker etter for eksempel restauranter, banker eller bensinstasjoner i nærheten av der man er. Da får man opp lokale resultater under en egen overskrift i resultatlisten.

Den nye utgaven av Google Mobile App er tilgjengelig via denne siden.

Ifølge Googles kunngjøring planlegger selskapet også å gjøre den samme funksjonaliteten tilgjengelig for mobiler med den nyere S60 5th edition etter hvert. Talesøket er fra før tilgjengelig for blant annet Apple iPhone og Android-baserte mobiler.

En litt uvanlig demo av det hele finnes i videoen nedenfor.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.