Google med tyngre støtte til ODF

Google med tyngre støtte til ODF

Google skal delta i lobbyvirksomheten for økt bruk av det åpne dokumentformatet ODF.

Google har meldt seg inn i ODF Alliance. Dette forteller daglig leder for organisasjonen, Marino Marcich, til blant annet News.com. Google selv har ikke villet kommentere innmeldelsen.

ODF Alliance er en allianse mellom omtrent 240 selskaper og organisasjoner. Alliansen skal bidra til økt bruk av det åpne dokumentformatet OpenDocument Format (ODF), spesielt i offentlig sektor. ODF støttes i dag av en rekke forskjellige applikasjoner - mest kjent er OpenOffice.org 2.0. Også Google webbaserte tekstbehandlingsapplikasjon, Writely, kan lagre dokumenter som ODF, og i praksis kan alle som ønsker det, bygge inn støtte for ODF i sine egne applikasjoner. Det ble nylig kjent at Microsoft vil tilby et tillegg til selskapets Office-produkter som skal kunne lese og lagre ODF-dokumenter, men selskapet vil ikke bygge støtten inn i selve produktet, det vil si Office 2007.

Google har nylig også lansert et webbasert regneark, Google Spreadsheet, men det er ikke kjent om denne vil støtte ODF. Foreløpig kan brukerne laste ned regneark fra applikasjon i Excel-format eller som en tekstfil med kommaseparerte verdier (CSV).

Til News.com sier Marcich at Google selvfølgelig er en viktig aktør og en enorm forsterkning til alliansen, som ble opprettet i mars med bare 36 medlemmer.

    Les også:

- Når et selskap som Google stiller seg bak arbeidet for å fremme OpenDocumet Format, er det et tegn på at det ikke bare er en teknologi i bevegelse, men én som ankommer svært raskt, sier Will Rodger, en direktør ved Computer and Communications Industry Association (CCIA), til News.com.

Han får støtte av RedMonk-analytikeren Stephen O'Grady, som mener at Google støtte kan føre til langt flere brukere.

- Hvis Google inkluderer støtte for ODF i Google Spreadsheets og finner en rolle for formatet i Gmail, snakker man om et betydelig antall brukere som vil benytte og lage dokumenter i dette formatet, sier han til News.com.

Til toppen