Google mener å ha løst SMS-feilen

Men det gjenstår å få feilfiksen ut til brukerne.

Google mener å ha løst SMS-feilen

Men det gjenstår å få feilfiksen ut til brukerne.

Den Google-ansatte utvikleren som bare er kjent under brukernavnet nnk@google.com, kunngjorde i går kveld at problemet med at SMS-er blir sendt til feil mottaker, nå har blitt identifisert. En feilfiks skal allerede være utviklet.

Google har fått kritikk for ikke å prioritere de første meldingene om denne feilen, men etter at feilen ble omtalt av blant annet Engadget på nyttårsaften, har feilen blitt revurdert og til slutt ansett som kritisk. Dermed fikk Google fart på seg, men har likevel brukt noen dager på å reprodusere feilen, som ser ut til å opptre temmelig sjeldent.

Google-utvikleren skriver at også en annen feil, som har blitt omtalt i den samme diskusjonstråden, har blitt rettet.

Utvikleren skriver at når noen brukere trykker på en melding i meldingsapplikasjonen, ser de at en annen melding dukker opp i stedet. Testing viser at dette først og fremst vil kunne skje dersom man trykker på meldingen før hele applikasjonen er ferdiglastet. En feilfiks er utarbeidet som å rette dette problemet, men inntil den når fram til brukerne, anbefaler Google at brukerne venter til at alle elementene i applikasjonen har blitt lastet, før man trykker på meldingen man ønsker å se.

Android-utvikleren forteller videre at Google ikke anser seg som helt ferdige med etterforskningen av disse problemene ennå. Utviklerne vil fortsette å se etter ytterligere måter som kan utløse feilene.

Når og hvordan feilfiksen vil bli tilgjengelig for brukerne, avhenger av den enkelte mobilleverandør. Det er ikke nødvendigvis slik at man må vente til at neste versjon av Android gjøres tilgjengelig for mobilen. Flere av mobilleverandørene utgir også mindre oppdateringer som blant annet inneholder feilfikser.

    Les også:

Til toppen