Google mer enn doblet resultatet

Google mer enn doblet resultatet

For de som trodde at Googles fremmarsj snart måtte være over, er tallene for andre kvartal et mareritt.

Veksten til søkekongen Google ser ingen ende ut å ta. Sent i går la selskapet frem kvartalstall som viser at de formelig knuser konkurrentene. Salget av søkestikkord, som er det Google tjener penger på, fortsetter å vokse i et rakettempo.

Mange venter på at Google vekst skal bremse opp, noe som nok vil utløse et ras for det svært høyt prisede aksjen, men spekulantene kunne altså puste lettet ut nok en gang. Google er priset til et dotcomtid-aktig 77 ganger sin inntekt (P/E).

Google både stjeler markedsandeler og bedret resultatet med hele 110 prosent, mens konkurrenter som Yahoo sliter med å få på plass sitt søkestikkord-system og stupte nylig på børsen.

Google hadde en netto inntjening på 721 millioner dollar. Forrige kvartal var inntjeningen under halvparten med 343 millioner dollar.

Google kan vise til en omsetningsvekst på imponerende 77 prosent til 2,46 milliarder dollar. Fratrukket inntekter de må dele med samarbeidspartnere leverte selskapet en omsetning på 1,67 milliarder dollar. Selskapet mener de har 44,7 prosentandel av alle internettsøk i USA.

Til toppen