Google-mobil mer enn bare rykter

Bedre evne til å nå brukere uten PC skal være Googles motiv for å vurdere en egen mobiltelefon.

Google-mobil mer enn bare rykter
Bilde:

I forbindelse med den store tyske datamessen Cebit i Hannover, har rykter skutt fart om at søketjenesten Google vurderer å utvikle en egen mobiltelefon. Ryktene går dels på eget operativsystem for en mobiltelefon, dels på en egen Google-mobil.

I helgen siterte den spanske nyhetstjenesten Noticias.com kommentarer fra lederen for Google i Spania og Portugal, Isabel Aguilera, om grunnlaget for ryktene.

Hun bekreftet at flere av Googles ingeniører bruker sin tildelte tid for «fri forskning» til å spesifisere hvordan en Google mobiltelefon kunne se ut.

Kommentarene viser at det ikke dreier seg om noe høyt prioritert prosjekt, og at et eventuelt kommersielt produkt ikke er aktuelt innen overskuelig framtid. Aguilera forteller at selve apparatet som det arbeides med, er rettet mot de raskt voksende markedene i utviklingsland, og skal kunne brukes til både mobiltjenester og internettjenester.

Fra Googles hovedkvarter i USA ble det sendt ut en melding der det heter at mobil er et viktig område for Google og at man er opptatt av å utvikle tjenester og etablere partnerskap med ledende aktører innen mobilbransjen.

I november i fjor luftet Google-sjef Eric Schmidt tanker om at mobiltelefoner kunne deles ut gratis mot at brukerne godtok reklame.

Noen av de nyeste ryktene skyldes et innlegg som investor Simeon Simeonov skrev i sin blogg for et par uker siden. Her heter det at en «innsiderkilde nær selskapet» fortalte han om mobilprosjektet: Telefonen skal lages av Samsung og likne på en Blackberry. Ifølge Simeonov er rundt 100 utviklere engasjert i prosjektet.

I forrige uke sirkulerte teleanalytiker Richard Windsor ved meklerselskapet Nomura i London, et notat kalt «Google Phone: From myth to reality»., heter det i en melding fra Reuters.

Kilden til opplysningene er ikke-navngitte Google-utsendinger på en større konferanse i Tyskland. Ifølge Windsor skal Google-mobilen rettes mot massemarkedet for å nå brukere som ikke har PC.

Det en kan trekke ut av dette, later til å være følgende: Det er noen titalls folk i Google som arbeider med en egen Google-mobil. Hensikten er å tilby tjenester til brukere i utviklingsland, som ikke har egen PC. Det dreier seg ikke om en alternativ smartmobil for avanserte markeder som Vesten. Prosjektet er ikke offisielt bekreftet, og det er helt uklart om det faktisk blir noe av.

    Les også:

;