Google nær børsnotering

En børsnotering av Google er nært forestående. Selskapet skal noteres på teknologibørsen Nasdaq.

En børsnotering av Google er nært forestående. Selskapet skal noteres på teknologibørsen Nasdaq.

Søkemotorselskapet Google skal noteres på den teknologitunge Nasdaq-børsen. Google valgte dermed bort New York-børsen. Det bidrar til at Nasdaq får en ny høyomsettelig aksje på sin børs, og det vil generere store inntekter fra handel i Google-aksjen. Det er regnet for å være et kupp for Nasdaq-børsen, ifølge Wall Street Journal.

Google er snart klar for børs. Det er ikke satt noen endelig dato for noteringen, men aksjen kan være klar for salg allerede i løpet av juli, skriver Financial Times.

Aksjene skal selges gjennom en auksjon, der høystbydende får kjøpe. Det systemet er enda ikke klart, og det er flere andre faktorer som må ordnes før en notering.

Prisen på Google-aksjen er enda ikke bestemt. Noen aktører mener selskapet kan være verd 25 milliarder dollar, eller drøyt 180 milliarder kroner. Andre estimerer selskapets verdi til å være mer lik andre ledende Internett-selskaper. For eksempel er Yahoo verdsatt til 38 milliarder dollar, Amazon.com er verdt 20 milliarder dollar, mens eBay er verdsatt til 54 milliarder dollar.

Det er planlagt å hente inn drøyt 20 milliarder kroner i en emisjon.

    Les også:

Grunnleggerne av Google, Larry Page og Sergey Brin, eier rundt en tredjedel av selskapet. Men også konkurrentene Yahoo og Time Warner (America Online) har aksjeposter i selskapet.

Det har vært mye hemmelighetskremmeri rundt selskapet. De to grunnleggerne har lenge motstått å børsnotere selskapet, for å hindre at detaljer om selskapets strategi blir kjent i markedet.

Til toppen