Google nærmer seg børsnotering

Google er nær en børsnotering, men markedsaktørene strides om hva selskapet er verd.

Google er nær en børsnotering, men markedsaktørene strides om hva selskapet er verd.

Google planlegger å annonsere en børsnotering innen få dager, skriver Wall Street Journal, som har snakket med kilder tett knyttet til selskapet.

Det har gått flere rykter om Google`s markedsverdi. Noen aktører mener selskapet kan være verd 25 milliarder dollar, eller drøyt 180 milliarder kroner.

Andre estimerer selskapets verdi til å være mer lik andre ledende Internett-selskaper. For eksempel er Yahoo verdsatt til 38 milliarder dollar, Amazon.com er verdt 20 milliarder dollar, mens eBay er verdsatt til 54 milliarder dollar.

Uansett er de fleste aktørene enige om at tidspunktet for en børsnotering er veldig god. IT-markedet vokser, og det er mye kapital tilgjengelig i aksjemarkedet, skriver avisen.

    Les også:

Grunnleggerne av Google, Larry Page og Sergey Brin, eier rundt en tredjedel av selskapet. Men også konkurrentene Yahoo og Time Warner (America Online) har aksjeposter i selskapet.

Det har vært mye hemmelighets-kremmeri rundt selskapet. De to grunnleggerne har lenge motstått å børsnotere selskapet, for å hindre at detaljer om selskapets strategi blir kjent i markedet.

Det er flere forhold rundt børsnoteringen som ikke er kjent. Verken hvor mye aksjer gründerne vil selge, hvilke finansselskaper som skal lede noteringen, eller om vanlige investorer skal få lov til å delta i en emisjon.

Til toppen