FORBRUKERTEKNOLOGI

Google-navigasjon lanseres i Norge

Google Maps Navigation gjør Android-mobilen til bil-GPS, med gratis oppdaterte kart.

Eksempler på skjermbilder fra en Android-mobil som kjører Google Maps Navigation i Oslo.
Eksempler på skjermbilder fra en Android-mobil som kjører Google Maps Navigation i Oslo.
11. aug. 2011 - 08:19

Google Maps Navigation ble lansert i USA høsten 2009, og kom til flere land i Europa i juni i fjor. Google Norge melder at tjenesten nå er tilgjengelig også i Norge, i en beta-versjon.

Det dreier seg om en gratis applikasjon for mobiltelefoner med Android 1.6 eller nyere, i form av et internettbasert GPS navigeringssystem som tilbyr kjørebeskrivelser som gratis tjeneste i karttjenesten Google Maps. Oppdaterte kart- og bedriftsinformasjon hentes løpende fra Internett. Der andre GPS-løsninger krever kjøp og installasjon av oppdaterte kart, ordner altså Google Maps Navigation dette automatisk og uten ekstra kostnader. Man må selvfølgelig betale for data overført i den mobile nettforbindelsen.

I andre land omfatter løsningen også trafikkoppdatering i sanntid. Dette er ikke tilgjengelig i Norge.

Kjørerute og kart kan vises i 3D satellittvisning eller i Google Street View. Som tilleggstjeneste tilbys søk i kjøreruten. Bensinstasjoner, spisesteder, severdigheter, parkeringsmuligheter og så videre kan også vises som egne lag i kartet.

For å få tilgang til Google Maps Navigation, kan man laste ned siste versjon av Google Maps fra Android Market. mobile.google.no gir mer informasjon.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.