FORBRUKERTEKNOLOGI

Google-navigasjon spres til flere land

Blir tilgjengelig for mange europeiske mobilbrukere.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
9. juni 2010 - 13:16

Google Maps Navigation ble lansert i oktober i fjor, men da kun for amerikanske brukere av Android-mobiler. Senere har løsningen, som er en sving-for-sving navigasjonsløsning med talebasert rettledning også blitt tilgjengelig for britiske brukere.

Nå er navigasjonsløsningen på vei til å bli tilgjengelig i en rekke andre land – de aller fleste av disse er europeiske.

Ifølge Engadget er det foreløpig bekreftet at tjenesten nå er eller vil bli gjort tilgjengelig i Canada, Belgina, Danmark, Frankrike, Italia, Nederland, Spania, Sveits og Østerrike. Det er uvisst når tjenesten, som fortsatt er betafasen, blir tilgjengelig i Norge.

Google ruller gjerne ut tjenester og programvare til nye land etter hvert som selskapet får oversatt tjenestene og har klargjort tilstrekkelig serverkapasitet til å betjene trafikken.

Google Maps Navigation krever Android 1.6, men tilbyr ytterligere funksjonalitet dersom mobilen har versjon 2.0 eller nyere.

Mer informasjon om Google Maps Navigation finnes på Googles danske nettsted.

Forøvrig kan norske brukere av HTC Desire nå laste ned Google Earth til mobilen fra Google Market, selv om mobilen fortsatt ikke er oppgitt blant de som støttes på denne siden.

    Les også:

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.