Google og Microsoft er ikke best på søk

Google og Microsoft er ikke best på søk

En engelsk test av PC-søkeprogrammene til blant annet Google og Microsoft avdekker store forskjeller. Her er de to vinnerne:

En serie mindre aktører og de tre største aktørene på internett-søk har lansert programmer som lar deg søke på innholdet på din egen PC.

Det engelske IT-bladet PC Pro har gjort en grundig test av hele ni programmer og skiller ut to klare vinnere. Testen inkluderte seks gratisprodukter og tre tildels dyre alternativer. Testen har målt både hvor lang tid programmene bruker på å indeksere testmappen med 1 GB med filer og hvor mye indekseringen belastet PCen.

Det er ikke Google og eller Microsoft som vinner. Google Desktop og Windows Desktop Search får bare fire av seks mulige stjerner.

Vinneren er deres erkerival, Yahoo, verdens største nettsted. Yahoos Desktop Search får full score, blant annet fordi programmet kan forhåndsvise filene den finner og lar deg lete i over 300 forskjellige typer filer hvis du installerer alle filterne. Yahoo vinner også på sine muligheter til å rafinere søk - for eksempel at man kan søke på bare navn som er kopiert på en epost.

Det eneste Yahoo og mange av de andre aktørene mangler er støtte for søk i filer som ligger på nettverksmapper. Blant gratis-produktene er Copernic alene om å tilby dette.

Her kan du laste ned Yahoo Desktop og her kan du laste ned Copernic Desktop.

Her kan du lese testen av Yahoo Desktop Search.

Til toppen