Google og Oracle unngår ikke rettssak

Også det aller siste forliksforsøket mislyktes.

Google og Oracle unngår ikke rettssak
Toppsjefene i Google og Oracle, Larry Page og Larry Ellison, vil trolig møtes i rettssaken som mellom selskapene som begynner om knapt to uker. Bilde:

Google og Oracle skal møtes til rettssak den 16. april i år. Det er nå vedtatt etter at den aller siste av en rekke forliksforhandlinger strandet i går. Dette skriver dommer hjelpedommer Paul Grewal ved distriktsdomstolen i San Jose, som hadde innkalt til samtalene, og som selv deltok.

Grewal forklarer at føderale distriktsdomstoler løser saker på en rekke måter, inkludert forlikskonferanser. De aller fleste sakene løses før de ender opp i retten.

– Til syvende og siste er det noe saker som er nødt til å behandles i retten. Denne saken er et godt eksempel på hvorfor det er slik. Til tross for deres flittige innsats og deres dyktige rådføring, har partene nådd en uforsonlig blindvei i sine forliksdiskusjoner med undertegnede. Det vil ikke bli innkalt til nye konferanser. Partene skal i stedet rette sin oppmerksomhet mot forberedelsen av sine rettssak-presentasjoner. Lykke til, avslutter Grewal.

Under denne ukens forlikskonferanse måtte i alle fall Safra Catz i Oracle og Andy Rubin i Google møte. I tidligere forlikssamtaler mellom de to selskapene har toppsjefene Larry Ellison og Larry Page møtt hverandre.

I tiden som har gått siden gått siden Oracle saksøkte Google for patentbrudd og opphavsrettskrenkelser i den virtuelle Java-maskinen Dalvik i Android, har fem av de sju berørte patentene i saken blitt erklært ugyldige. Dette, sammen med nye beregninger, har redusert erstatningen Oracle kan vente å få, fra flere milliarder dollar til i beste fall 100 millioner. Men det forutsetter at Oracle vinner. Trolig er ikke erstatningen det viktigste for selskapet nå. Det å få domstolen til å erklære at Google har gjort noe ulovlig, samt å beholde rettighetene til det berørte åndsverket, er trolig langt viktigere for Oracle på dette stadiet.

    Les også:

Les mer om: