Google og Samsung skal dele teknologi

Men hva skjer med Tizen?

Google og Samsung skal dele teknologi
Samsung har brukt Android for å bli verdens største smarttelefon-produsent. Nå inngår de en avtale med Google, som står bak Android, for å knytte båndene mellom de to selskapene enda tettere. Bilde: Michael Nagle/Bloomberg via Getty Images/All Over Press

Google og Samsung har inngått en stor patentlisensierings-avtale som går ut på at de to gigantene får tilgang til hverandres patentrettigheter. Avtalen dekker eksisterende patenter, og de som blir registrert de ti neste årene, melder Bloomberg News.

De to selskapene har samarbeidet tett med å utvikle Android-plattformen, som er utviklet av Google. Det er med dette operativsystemet Samsung har klart å bli verdens klart største smarttelefon-produsent.

Det synes som om den store patentkrigen mellom Samsung og Apple er hovedmotivasjonen for avtalen. Siden Samsung også får tilgang til Googles rikholdige patent-arsenal, vil det kunne avskrekke Apple fra å gå til nye patentangrep for å stoppe den sørkoreanske giganten fra å lansere produkter.

Flere spør seg nå hvordan den store patentavtalen vil påvirke det Samsung-dominerte Tizen-OSet, som de utvikler sammen med blant annet Intel. Det var ventet at de allerede neste måned ville lansere en telefon, blant annet i samarbeid med japanske NTT Docomo, men dette ser ut til å ha stoppet opp. Blant annet skal den nevnte japanske mobilgiganten ha vendt tomelen ned for et nytt mobil-OS.jIfølge Bloomberg News blir det ingen lansering slik det ser ut nå.

Et tettere samarbeid med Android og Google vil ikke gi Samsung mer motivasjon for å gå mot sin «beste venn.»

– Det synes som om Samsungs Tizen-strategi for smarttelefoner ebber ut. Det kan se ut som om Samsung omarbeider sin strategi og holder fast ved Android på smarttelefoner mens de utvikler Tizen for andre enheter, som TV og annen hjemmeelektronikk, sier den koreanske analytikeren Lee Seung Woo ved IBK Securities til Bloomberg News.

    Les også: