Google og Virgin lanserer en Plan B

Google har sammen med Virgin kunngjort selskapenes største prosjekt noen sinne.

Google og Virgin lanserer en Plan B

Google har sammen med Virgin kunngjort selskapenes største prosjekt noen sinne.

Google kunngjorde i dag at selskapet sammen med Virgin skal opprette et felles selskap med navnet Virgle, Inc.

Ifølge Sir Richard Branson, president og grunnlegger av Virgin Group, har Virgle ett mål, nemlig å etablere en permanent bosetning på Mars.

- Larry Page, Sergey Brin og jeg mener fast bestem at dagens teknologi er tilstrekkelig avansert for å gjøre en slik innsats både vellykket og økonomisk, og det er på høy tid at menneskeheten flyttes utenfor Jorden og begynner vår storartede, lange reise for å utforske stjernene og etablere vår første varige fotfeste på en annen verden, skriver Branson i et blogginnlegg.

Han skriver videre at Virgle i årene som kommer vil sende opp en rekke romskip med forsyninger, verktøy og hundrevis av Mars-kolonister, eller Virgle Pioneers, som de også kalles. Også Branson selv skal være blant disse.

Milepælene på Virgles 100 år lange tidsplan inkluderer utvelgelsen (2008-2010), den første bemannede reisen til Mars (2016), en offentlig utvidelse av aksjekapitalen i Virgle for å tjene penger på den første bemannede reisen til Mars (2016), grunnleggelsen av den første permanente kommunen på Mars (2050) og oppnåelsen av en virkelig selvhjulpne sivilisasjonen på Mars med et innbyggertall som passerer 100.000 (2108). Flere detaljer om planen finnes her.

De to selskapene forteller også at Virgle vil være basert på åpen kildekode. Selskapene mener at åpen kildekode utgjør en tilsvarende økonomisk revolusjon som de tre første, landbruksrevolusjonen, den industrielle revolusjonen og den digitale revolusjonen.

Branson oppfordrer alle som kunne tenke seg å bli en Virgle Pioneer om å ta kontakt via denne siden. Der finnes mer informasjon om prosjektet og bakgrunnen for at det er blitt etablert. Det står blant annet at Jorden har problemer, og at det er på tide å starte med en Plan B.

Tegning av den første Virgle-basen på Mars. Detaljene er forklart her

De som ønsker å bli blant de første til å reise, bes lage en 30 sekunder lang Youtube-video om seg selv. Detaljer om dette finnes på denne siden, sammen med et spørreskjema med relativt uvanlige svaralternativer.

Det kan jo du også gjøre, før du tar en titt på kalenderen.

Med den økende bruken av Internett har det blitt mye lettere å avsløre aprilspøker. Ikke bare fordi personer som oppdager slike spøker, forteller om det i blogger og debattinnlegg, men også fordi man har tilgang på et mye bredere nyhetsbilde enn med én eller to papiraviser og spredte nyhetssendinger på radio og TV. Dukker det opp en oppsiktsvekkende nyhet på denne dagen, som ikke også gjengis andre steder, er sannsynligheten stor for at det er snakk om en aprilspøk.

Til toppen