FORBRUKERTEKNOLOGI

Google og Yahoo kappes om mobile tjenester

Google og Yahoo vil med det første lansere nye tjenester beregnet på mobiltelefoner, i USA.

7. nov. 2005 - 08:10

Ifølge Wall Street Journal vil Google lansere en mobiltelefonrettet utgave av «Google Local» i USA mandag 7. november, mens Yahoo forbereder å lansere en egen mobiltelefon beregnet på abonnenter til den amerikanske operatøren Cingular.

Google Local lar brukere søke etter adresser i USA og se dem på et kart eller et satellittbilde, finne ulike typer forretninger i nærheten av en bestemt adresse, og få anvist hvordan de skal komme seg fra et sted til et annet med bil eller til fots.

I mobiltelefonutgaven av Google Local, som altså skal gjøres tilgjengelig i dag, vil man kunne laste ned en Java-applikasjon som gjør det mulig å nå tjenesten per mobiltelefon. I tillegg til funksjonaliteten i PC-utgaven, vil man også kunne automatisk ringe til forretningene som søket finner fram til. Tjenesten vil være gratis for brukeren, bortsett for at man må selvfølgelig betale en operatør for dataoverføringen.

Googles produktsjef Deep Nishar sier til avisa at en av grunnene til at de kaster seg over mobiltjenester, er at det er flere mobiltelefoner enn PC-er i verden, og at tendensen er at også PC-brukere i stigende grad benytter seg av mobiltelefonen.

Den kommende Yahoo-mobilen springer ut av et partnerskap mellom Yahoo og teleoperatøren SBC Communications, medeier av den trådløse operatøren Cingular sammen med Bell South. SBC og Yahoo har samarbeidet siden 2001. Kilder blant toppledelsen i SBC sier til Wall Street Journal at den nye mobiltelefonen er en Nokia-modell med 1,3 megapiksel kamera og MP3-spiller. Den vil være lastet med programvare for å utnytte tjenester på Yahoo.

Avisa nevner tjenester som musikk, fotografier, e-post og adressebøker, men sier ingenting om i hvilken utstrekning Yahoos lynmeldingstjeneste – med eller uten tale – også skal være tilgjengelig over den nye mobiltelefonen.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.