Google-patent skremmer mobiloperatørene

Søkegiganten vil gi mobilkundene mulighet til å hoppe mellom abonnement i fart.

Google-patent skremmer mobiloperatørene

Søkegiganten vil gi mobilkundene mulighet til å hoppe mellom abonnement i fart.

Så og si alle bransjer er vare for hva Google gjør med teknologien de utvikler. Søkeselskapets patentsøknader følges med argusøyne for å snappe opp hint om hva som kan komme i fremtiden.

Nå er det mobiloperatørene som har latt seg skremme av Googles siste patentsøknad. Ifølge IDG.se har Google søkt et patent på en løsning som gjør det mulig å hoppe frem og tilbake mellom mobiloperatører, slik at man hele tiden får den beste prisen.

Google beskriver en løsning som skal gjøre slike hopp frem og tilbake flere ganger om dagen, og som tar hensyn til at det er forskjellige takster på forskjellige tider av døgnet og på forskjellige steder. Løsningen har som forutsetning at mobilen støtter flere typer GSM-nett, samt trådløse nettverksteknologier.

Patentsøknaden skal ha blitt sendt inn i mars, og det er langt fra sikkert at det blir noen realitet. Amerikanske IT-selskaper er nøye med å patentere mest mulig, både for å sikre sine rettigheter hvis de skal satse på teknologien, men også for å ha noe å svare med hvis de blir angrepet av patenttroll eller konkurrenter.

Løsningen vil også støte på problemer i forhold til operatørene, ettersom kundene som regel må etablere abonnement med løpende abonnementsutgifter. Det forutsettes derfor at prismodellene for disse abonnementene må endres for at dette skal fungere godt i praksis. Det er ikke umulig at det skjer, men mobiloperatørene vil trolig holde igjen for ikke å tape innekter.

Til toppen