– Google planlegger flypristjeneste

Avslørt av Ryanair-sjefen.

– Google planlegger flypristjeneste
Ingenting tyder på at Google skal bli et flyselskap, men ifølge Ryanair-sjef Michael O'Leary skal Google lansere en prissammenligningstjeneste for flybilletter i løpet av våren. Bilde:

Michael O'Leary, toppsjef i irske Ryanair, forteller i et intervju med Sunday Independent at lavprisselskapet skal tilby rute- og billettdata til en kommende prissammenligningstjeneste som Google planlegger å lansere. Ifølge O'Leary vil tjenesten for alltid endre måten folk kjøper billetter på.

– Vi vil dele Ryanairs priser gjennom alle Google-filialene, så når du besøker dem, vil det tilbys rutevalg, billigste priser, og så videre. De vil lansere sammen med oss, forteller O'Leary. Han sier videre at tjenesten kan ventes innen utgangen av mars.

– Google vil si, «Her er billettprisene». Deretter klikker du deg rett gjennom til Ryanair eller noen andre. Det vil utkonkurrere alle andre, mener han.

Ryanairs toppsjef, Michael O'Leary.
Ryanairs toppsjef, Michael O'Leary. Bilde: Wikipedia

Noe av årsaken er at Google ikke skal ta betalt av flyselskapene for å la dem være med i tjenesten, noe som ellers er ganske vanlig for slike prissammenligningstjenester.

– Fordi Google, ved å være Google, ønsker å vise fram alle prisene til alle flyselskapene. De vil ikke ta betalt av oss, de vil tjeneste pengene sine på annonsering, forklarer O'Leary.

– De ønsker ikke et begrenset eller partisk søk. De ønsker å kunne si at de har skannet alle disse flyselskapene for alle rutene. De er nødt til å finne ut hvem som har de billigste billettprisene på disse rutene, og det er oss, sier O'Leary ubeskjedent.

Han forteller videre at han ser for seg store endringer i hvordan flybilletter kjøpes i årene som kommer, ikke minst ved at langt mer vil bli gjort med mobiltelefoner.

– Innen omtrent fem år vil alle betale Ryanair med sine mobiler. Du vil betale for drinkene og snacks med mobilen. Du vil kunne oppgradere til prioritert ombordstigning med mobilen, sier O'Leary.