– Google planlegger PGP-støtte i Gmail

Tiltak mot NSA-avlyttingen.

– Google planlegger PGP-støtte i Gmail
Google planlegger angivelig å gjøre det enklere å bruke krypteringsløsninger som PGP i Gmail. Det er mulig også i dag, men benyttes i liten grad, blant annet fordi det går betydelig utover brukervennligheten til e-posttjenestene. Bilde: All Over Press

Google skal angivelig være i ferd å utvikle løsninger som skal gjøre det enklere å bruke ende-til-ende-kryptering i e-posttjenesten Gmail. Dette forteller en ikke navngitt kilde ved Google til VentureBeat.

Bruk av krypteringsteknologier som PGP sammen med e-post, betyr at meldingen vil krypteres av avsenderen med mottakerens offentlige nøkkel. Meldingen kan kun dekrypteres med mottakerens private nøkkel.

I Gmail i dag er ikke selve e-postene kryptert. Dataene er kryptert mens de sendes mellom brukerens nettleser og Googles servere. Dataene er også kryptert mellom Gmail-serverne og andres e-postservere dersom de eksterne serverne støtter dette. Men dataene er ikke kryptert på Google servere.

Med PGP eller annen ende-til-ende-kryptering vil også selve meldingene være krypterte. Det innebærer at innholdet ikke kan tolkes av Googles servere, verken i forbindelse med søk, spamfiltrering eller for å brukertilpasse annonsevisninger.

Det er ingen grunn til å tro at støtte for PGP er noe Google vil tilby som standardfunksjonalitet i Gmail, siden rettede annonsevisninger er selskapets viktigste inntektskilde.

    Les også:

Les mer om: