Google planlegger trolig egen nettleser

Microsoft kobler sammen nettleser og andre tjenester. Nå kan det virke som Google skal gjøre det samme.

Google og Microsoft girer opp stadig kraftigere mot hverandre. Mens Microsoft forbereder arbeider med sin kommende søkemotor, kan mye tyde på at Google lanserer sin egen nettleser.

Microsofts berømte fordel er at selskapet deler ut en nettleser som lar Microsoft markedsføre og flytte brukere til andre Microsoft-tjenester.

Dette skal nå Google trolig forsøke å kopiere. En Google-nettlesere kan tenkes å være tett koblet til den vanlige nettsøkemotoren, shoppingsøkene fra Froogle, epost-tjenesten Gmail og eventuelt eksterne partnere.

Amerikanske medier meldte i går at Google har registert nettadressen gbrowser.com. (adressen gir har foreløpig ikke noen nettside). Adressen ble registrert 8. juni i år.

I tilllegg har selskapet ansatt en rekke nye mennesker som ikke er flinke på søketeknologi. Flere av dem kommmer rett og slett fra Microsofts Internet Explorer-utviklerteam. Joe Beda er en av dem, skriver flere amerikanske nettsteder. Han har laget det nye grensesnittet for Longhorn, arvtageren til Windows XP.

Google har også ansatt Joshua Bloch, en av hovedhjernene bak Java.