BEDRIFTSTEKNOLOGI

Google putter MySQL i nettskyen

Utvider App Engine med relasjonsdatabase.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
11. okt. 2011 - 13:30

Google App Engine, Googles PaaS-baserte (Platform as a Service) nettskytjenesten, har til nå ikke hatt noen tradisjonell relasjonsdatabase som en del av tilbudet. Dette har begrenset mulighetene til å lage tradisjonelle, databaserdrevne applikasjoner. Men mange kunder skal ha etterlyst en løsning som gjør det enklere å flytte blant annet eksisterende webapplikasjoner over i Googles nettsky.

I slutten av forrige uke kunngjorde Google at selskapet har lyttet til disse ønskene og svarer med å introdusere Google Cloud SQL. Foreløpig dreier det seg om en begrenset forhåndsvisning.

Cloud SQL er basert på MySQL. All drifting overlates til Google, som kjører replikerer databasene på tvers av flere datasentre. Databaseløsningen tilbys med støtte for JDBC og DB-API, som henholdsvis Java-baserte og Python-baserte App Engine-applikasjoner.

Google tilbyr et grafisk brukergrensesnitt for opprettelse, konfigurering, administrasjon og overvåking av databaseinstanser.

Cloud SQL-tjenesten skal inkludere import- og eksportfunksjonalitet, noe som skal gjøre det enkelt å flytte eksisterende MySQL-databaser over i Googles nettsky.

Den foreløpige testutgaven tilbys gratis, men Google legger ikke skjul på at selskapet vil ta betalt etter hvert.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.